Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: کشته و زخمی شدن 7 سرباز ترکیه در حمله راکتی کردهای سوریه، ورود کاروان بزرگ آمریکا به خاک سوریه برای احداث پایگاه نظامی، واکنش وزارت خارجه به بیانیه کمیسر حقوق بشر درباره وقایع خوزستان، تقویت سامانه‌های دفاع موشکی ارتش سوریه از سوی روسیه و عملیات پهپادی و موشکی نیروهای یمنی علیه اهداف سعودی در جیزان از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشته و زخمی شدن 7 سرباز ترکیه در حمله راکتی کردهای سوریه

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، در پی مورد هدف گرفتن یک خودروی نظامی ترکیه با یک فروند موشک هدایت شونده ضد تانک از سوی نیروهای کرد در محور حزوان واقع در حومه حلب، سه سرباز ترکیه کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند.

به گزارش النشره، دیده‌بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان سوری اشاره کرد، همزمان با درگیری در محور حزوان که منجر به مسدود شدن مسیرها شد، نیروهای ترکیه و گروه‌های سوری وفادار به آنها با بیش از ۲۰۰ خمپاره روستاهایی را در مناطق استقرار نیروهای کرد و شورای نظامی الباب در حومه حلب، هدف حمله قرار دادند.

در این راستا، وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد: در حمله به یک خودروی نظامی در منطقه درع الفرات سوریه دو سرباز این کشور کشته و دو تن دیگر زخمی شدند و در پی حمله، پایگاه تروریست‌ها بمباران شد.

خبرگزاری هاوار نیز اشاره کرد، حملات توپخانه‌ای ترکیه شامل روستای زویان، رادار و شعاله شد که بسیار گسترده توصیف شد.

حقوق بشر عفرین اعلام کرد: هشت روستا و مواضع در حومه حلب هدف حملات ترکیه قرار گرفتند. این بعد از هدف گیری پایگاه نظامی ترکیه در حزوان بوده است.

به گزارش این سازمان حقوق بشری، نیروهای ترکیه در دو پایگاه خود در جبل الشیخ عقل و حزوان با توپخانه روستای زویان و رادار و شعاله در حومه الباب در شرق حلب را قبل از گستردش دایره حملات ترکیه با مشارکت گروه‌های طرفدار آن که شامل روستاهای تل المضیق، السد، غول سروج، تل المضیق در حومه حلب می‌شد، هدف گرفتند.

اخیرا حملات در شمال سوریه افزایش یافته است و آنکارا اغلب یگان‌های مسلح کرد را به تلاش برای ایجاد بی‌ثباتی متهم می‌کند.

ترکیه عملیات نظامی را علیه گروه‌های کرد در شمال سوریه صورت می‌دهد زیرا آنها را بخشی از حزب کارگران کردستان که آنکارا آن را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی می‌کند، می‌داند.

ورود کاروان بزرگ آمریکا به خاک سوریه برای احداث پایگاه نظامی

منابع خبری روز شنبه از قصد نیروهای آمریکایی برای احداث یک پایگاه نظامی جدید در شمال شرق سوریه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، یک کاروان جدید از تجهیزات پشتیبانی آمریکا وارد پایگاه الشدادی در حومه حسکه شده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای اشغالگر آمریکایی پایگاه‌های خود را در منطقه جزیره با ارسال کاروان پشتیبانی به پایگاه الشدادی واقع در جنوب حسکه تقویت می‌کند.

سانا افزوده است: دو بالگرد نیروهای اشغالگر آمریکایی در پایگاه الشدادی فرود آمدند و مهمات و تجهیزات پشتیبانی را تخلیه کردند.

از سوی دیگر مرکز دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، کاروان پشتیبانی آمریکا شامل ۷۵ کامیون حامل خودروهای زرهی و نظامی از گذرگاه مرزی الولید با اقلیم کردستان وارد خاک سوریه شده است.

خبرها حاکی از قصد آمریکا برای احداث یک پایگاه جدید در این منطقه است.

با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه و ادامه کشتار مردم این کشور کردند.

نیروهای دموکراتیک سوریه شبه‌نظامیان کرد وابسته به نظامیان آمریکایی هستند که در شرق و شمال شرق سوریه حضور دارند.

دولت سوریه بارها تأکید کرده است که این شبه‌نظامیان و آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و به حضور غیر قانونی آنان پایان خواهد داد.

واکنش وزارت خارجه به بیانیه کمیسر حقوق بشر درباره وقایع خوزستان

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه در واکنش به بیانیه مداخله جویانه و سیاسی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره وقایع خوزستان اظهار داشت: بیانیه کمیسر درباره وقایع اخیر خوزستان از جهت میزان بی‌اعتباری و آلوده بودن به اتهامات واهی و اطلاعات نادرست تأسف بار است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه افزود: اتهامات وارد شده بدون توجه به تلاش‌های وسیع مقامات دولتی، قضایی، امنیتی و رسانه‌ای کشور برای کاهش آلام مردم این استان و برطرف کردن معضلات موجود، مهمترین گواه بر سیاسی بودن و بی اعتباری این بیانیه است و از این لحاظ بیانیه کمیسر عالی بیش از آن‌که سخنان یک مقام بین‌المللی حقوق بشری باشد، بیشتر شبیه یک اعلامیه سیاسی با ادبیات خصمانه است.

خطیب زاده اظهار نظر غیرکارشناسانه و مغرضانه در خصوص مدیریت منابع آب کشور را نه در حیطه مسئولیت کمیسر خواند و نه نهاد تحت مسئولیت وی را دارای وجاهت و‌ شأنیتی برای اظهارنظر در این خصوص ارزیابی و بیان کرد: بحران آب ایجاد شده در خوزستان نتیجه سلسله‌ای از پدیده‌های طبیعی به ویژه خشکسالی سال جاری و همچنین یکی از پیامدهای اقدامات قهرآمیز یکجانبه‌ای است که بر کشورمان تحمیل شده و مانع از انتقال تکنولوژی و سرمایه‌گذاری در بخش آب در خوزستان شده است و سؤال اینجاست که چرا کمیسر این چنین بی‌پروا تحریم‌های غیرقانونی تحمیل شده از سوی آمریکا علیه ملت ایران که منجر به نقض بسیاری از حقوق‌ بنیادین بشر این ملت سرافراز شده است را تاکنون محکوم نکرده و تنها به بیان معدود جملاتی کوتاه و کم رنگ کفایت کرده است؟!

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: به نظر می‌رسد تلاش دفتر کمیسر برای اقلیت سازی و ایجاد تفرقه بین ملت یکپارچه ایران در راستای برنامه سیاسی معدودی از دولت‌های خاص باشد که عداوتشان با ملت ایران بر کسی پوشیده نیست و این دولت‌ها همان سوء استفاده کنندگان از مفهوم والای حقوق بشر و حامیان اصلی قطعنامه‌های سیاسی ضد حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل متحد هستند.

تقویت سامانه‌های دفاع موشکی ارتش سوریه از سوی روسیه

رسانه‌ها یکشنبه گزارش دادند که روسیه سامانه‌های دفاع موشکی سوریه را تقویت کرده و این باعث محدود شدن حملات هوایی رژیم صهیونیستی به این کشور شده است.

روزنامه «دیلی صباح» به نقل از روزنامه «الشرق الاوسط» نوشت که کرد روسیه صبر خود را نسبت به اسرائیل در سوریه از دست داده است.در این گزارش ادعا شده است که این اقدام مسکو نتیجه گفت‌وگوهای روسیه و ایالات متحده است و واشنگتن از حملات مداوم اسرائیل به سوریه استقبال نمی‌کند.

در این گزارش آمده است که این فضا اینک برای روسیه ایجاد شده تا بتواند آزادانه از نیروهای «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه حمایت کند و سوریه با استفاده از سامانه‌های دفاع موشکی پیشرفته و دانش فنی، توانایی بیشتری برای سرنگونی تسلیحات رژیم اسرائیل داشته باشد.

در روزهای گذشته نیز رسانه‌های سوریه از دفع حملات رژیم اسرائیل خبر دادند. از زمان شروع جنگ داخلی در سوریه، روسیه از حکومت بشار اسد حمایت می‌کند و به حضور نظامی در این کشور ادامه می دهد. در حال حاضر 18 پایگاه و پست نظامی نظامی روسیه در سوریه وجود دارد.

اخیراً «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه گفت که کشور وی بیش از 320 نوع سلاح را در سوریه از جمله بالگردهای جدید آزمایش کرده است.

وزارت دفاع روسیه نیز در روزهای گذشته اعلام کرد سامانه پدافند هوایی سوریه چهار فروند موشک شلیک‌شده توسط جنگنده‌های اسرائیلی را منهدم کرد

«وادیم کولت»، معاون مرکز آشتی روسیه در سوریه تصریح کرد دو فروند جنگنده اف‌-۱۶ اسرائیل بامداد ۲۲ جولای اقدام به شلیک چهار فروند موشک هدایت‌شوند به مناطقی در استان حمص سوریه کردند. وی اضافه کرد تمامی موشک‌های شلیک‌شده از سوی جنگنده‌های اسرائیلی توسط موشک‌های پدافندهای نیروهای مسلح سوریه که به موشک‌های Buk M2E روسیه مجهز بوده‌اند رهگیری و منهدم شدند.

خبرگزاری رسمی سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «پدافند هوایی ما با موشک‌های شلیک‌شده توسط اسرائیل در آسمان حومه غربی حمص در حال مقابله بوده و تعدادی از آنها را ساقط کرده است».

این دومین شب پیاپی بود که خاک سوریه هدف تجاوز رژیم صهیونیستی قرار می‌گرفت. بامداد چهارشنبه گذشته هم خبرگزاری رسمی سوریه از حمله رژیم صهیونیستی به منطقه‌ای در جنوب حلب خبر داد و تلویزیون سوریه اعلام کرد پدافند هوایی این کشور تجاوز رژیم صهیونیستی را دفع کرده است.

رژیم صهیونیستی در پی جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ بخش زیادی از ارتفاعات جولان سوریه را به اشغال خود درآورد سازمان ملل در سال ۱۹۷۴ نیروهای حافظ صلح را برای نظارت بر آتش‌بس میان دو طرف اسرائیلی و سوری در ارتفاعات جولان ایجاد کرد.

عملیات پهپادی و موشکی نیروهای یمنی علیه اهداف سعودی در جیزان

رسانه‌های عربی بامداد یکشنبه از عملیات پهپادی نیروهای مسلح یمن علیه ائتلاف متجاوز سعودی خبر دادند.

خبرگزاری «رویترز» در گزارشی به نقل از سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودی نوشت ۳ فروند پهپاد انفجاری توسط نیروهای یمن به سمت جیزان واقع در جنوب عربستان سعودی شلیک شده است.

ائتلاف سعودی البته به روال ادعاهای دروغین همیشگی، مدعی شد که این پهپاد را پیش از برخورد به زمین رهگیری کرده است.

به نوشته شبکه «الجزیره»، سخنگوی ائتلاف جنایتکار سعودی در ادامه ادعاهایش افزود: «ما اقدامات لازم برای حفاظت از خود مطابق با قوانین بین‌المللی را انجام می‌دهیم».

ائتلاف سعودی همچنین از شلیک موشک بالستیک توسط نیروهای مسلح یمن به سمت اهدافی در جیزان خبر داد.

به نوشته شبکه «اسکای‌نیوز»، ائتلاف سعودی - که بارها فیلم ناتوانی و اشتباه مضحک سامانه‌های پدافندی آنها در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای یمنی منتشر شده - مدعی شد این موشک بالستیک را رهگیری کرده است.

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن روز پنجشنبه در عملیاتی توانستند بر مواضع مزدوران در مجاورت جبل الدود تسلط پیدا کنند و خسارت‌های سنگینی به ائتلاف سعودی متحمل کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین عربستان اسرائیل المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۷۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

دستور وزیر دفاع روسیه به ارتش برای اختصاص تسلیحات بیشتر در جنگ اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۴

وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرد که وزیر دفاع این کشور دستور تحویل بیشتر و سریعتر تسلیحات برای عملیات نظامی مسکو در اوکراین را صادر کرده است؛ این درحالی است که طرف های غربی به سرکردگی آمریکا طی حدود سه سال گذشته اقدام به حمایت‌های هنگفت مالی و نظامی بیشتری از کی‌یف نموده اند و اکنون با مشکلات ادامه این جنگ دست به گریبان شده اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، درجریان نشستی با فرماندهان ارتش نظامی روسیه درمورد جنگ اوکراین، «والری گراسیموف» (Valery Gerasimov) مسئول عملیات این جنگ، گزارشی به سرگئی شویگو ارائه کرد.

وزیر دفاع روسیه نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: به منظور حفظ سرعت مورد نیاز ( در عملیات) تهاجمی، لازم است تا حجم و کیفیت تسلیحات و تجهیزات نظامی ارائه شده به نیروها افزایش یابد.

اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۲

نخست‌وزیر اوکراین اعلام کرد، با توجه به اینکه پهپادهای شناسایی و تهاجمی برای کی‌یف در نبرد با روسیه بسیار مهم هستند، دولت در حال افزایش اختصاص مبلغ ۳۹۲ میلیون دلار دیگر برای خرید ۳۰۰ هزار پهپاد است.

 «دنیس شمیهال» نخست وزیر اوکراین در نشست کابینه گفت: «با توجه به هزینه‌ای که اختصاص یافته، ۳۰۰ هزار پهپاد قرار است به نیروهای امنیتی و دفاعی اوکراین تحویل داده شود.»

به نقل از شبکه خبری آلمان، وی افزود، اوکراین پیشتر بودجه‌ای را برای خرید پهپاد در سال جاری میلادی اختصاص داده بود.

استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۱

دبیرکل ناتو گفت به دلیل تاخیر و ناکامی در ارسال برخی تسلیحات به اوکراین، اعتماد این کشور اروپایی به اعضای ناتو خدشه‌دار شده است.

آمریکا اخیرا کمک‌هایی را به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای اوکراین تصویب کرد اما «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین از سرعت انتقال تسلیحات غربی به کشورش ناراضی است و ادعا می‌کند که «روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات بهره می‌برد.»

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز گفت: «چنین ناکامی‌هایی نشان می‌دهد زمان آن رسیده است که هماهنگی کمک‌های نظامی بین‌المللی به کی‌یف را بازسازی کنیم. ما به یک چارچوب قوی‌تر و نهادینه‌شده برای این حمایت‌ها از اوکراین نیاز داریم.»

استولتنبرگ به بن‌بست کمک‌های آمریکا به اوکراین به‌عنوان «نمونه‌ای از کوتاهی‌های اعضای ناتو» اشاره کرد. این کمک‌ها پیشتر توسط مجلس سنای آمریکا پیشنهاد شده بود اما به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در وضعیت نامعلومی به سر می‌برد.

دبیرکل ناتو هم‌چنین تاکید کرد: «البته این واقعیت که ما هنوز آنچه را که وعده داده‌ایم به اوکراین ارسال نکرده‌ایم، اعتماد این کشور نسبت به اعضای ناتو را خدشه‌دار کرده است.»

او این اظهارات را پس از سفر به کی‌یف عنوان کرد و افزود: «کی‌یف همچنان به متحدانش ایمان دارد و اکنون نوبت آنهاست که تسلیحات و کمک‌ها را به اوکراین ارسال کنند.»

ینس استولتنبرگ خاطر نشان کرد که یکی از راه‌های جلوگیری از نقص‌های آتی در کمک‌های نظامی به اوکراین، «ارائه نقش هماهنگ‌کننده‌تر به ناتو و تهیه یک برنامه چند ساله است که کمک‌های مورد انتظار از هر متحد را مشخص می‌کند.»

زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۱

زلنسکی انتظار ندارد که اوکراین در جریان جنگ با روسیه به ناتو بپیوندد.

 ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در نشست خبری با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در کی‌یف گفت: «به عقیده من، ما پس از پیروزی در جنگ با روسیه به ناتو ملحق خواهیم شد.»

به نقل از شبکه خبری DPA، تمامی ۳۲ عضو ائتلاف نظامی ناتو باید برای پیوستن یک کشور جدید در این ائتلاف به توافق برسند.

چند عضو ناتو نگرانی خود را بابت خطر پیوستن اوکراین به ناتو ابراز کرده و گفته‌اند که می‌ترسند  سربازانشان وارد جنگی مستقیم با روسیه شوند.

زلنسکی در ادامه گفت: «برای اینکه اوکراین از نظر سیاسی در این ائتلاف پذیرفته شود، به پیروزی نیاز دارد.»

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

پنتاگون: نه تنها اف-۱۶، بلکه تسلیحات دیگر به اوکراین ارسال می‌کنیم

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت کشورهای غربی نه تنها جنگنده‌های اف-۱۶ بلکه تسلیحات دیگری را نیز به اوکراین ارسال خواهند کرد.

 «ژنرال چارلز براون» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده طی جلسه‌ای در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا عنوان کرد: «ما فقط قرار نیست اف-۱۶ها را به اوکراین ارسال کنیم؛ بلکه خلبانان را آموزش خواهیم داد، هم‌چنین بحث آموزش نگهداری این جنگنده‌ها و ارسال سیستم‌های تسلیحاتی دیگر نیز مطرح است.»

طبق گزارش خبرگزاری تاس، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه به برگزاری گفت‌وگوها درخصوص اف-۱۶ها اشاره کرد.

کی‌یف در اوایل ماه آوریل اعلام کرد پنج گروه از خلبانان اوکراینی در بریتانیا، دانمارک، ایالات متحده و فرانسه برای پرواز با جت‌های جنگنده اف-۱۶ آمریکا آموزش می‌بینند. در پایان اوت ۲۰۲۳، هلند اعلام کرد که ۴۲ فروند اف-۱۶ را به اوکراین منتقل خواهد کرد، در حالیکه کپنهاگ به کی‌یف وعده داده بود که ۱۹ دستگاه از این نوع را تحویل دهد. در این میان، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هم هشدار داد که اف-۱۶ می‌تواند حامل تسلیحات هسته‌ای باشد و مسکو این را در عملیات رزمی خود در نظر خواهد گرفت.

چند روز پیش روزنامه لیبراسیون نوشت ۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه

مقام‌های روسیه اعلام کردند اوکراین به چند منطقه در روسیه در ساعات پایانی شب گذشته حمله پهپادی داشت و رسانه‌های روسی نیز گزارش کردند که آتش سوزی در یک پالایشگاه نفت در نزدیکی مسکو رویت شده است.

«پاول مالکوف» فرماندار منطقه «ریازان» هم‌مرز با مناطق شمال غربی مسکو گفت در این حملات پهپادی کسی زخمی نشده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، کانال تلگرامی «Baza» روسیه نیز که با سرویس‌های امنیتی این کشور همکاری دارد گزارش کرد که این حمله به پالایشگاه نفت رایازان بوده است.

این پالایشگاه که به شرکت روس‌نفت روسیه تعلق دارد و توسط آن اداره می‌شود حدود ۵.۸ درصد از نفت خام این کشور را پالایش می‌کند و هدف مکرر حملات هوایی اوکراین است.

فرمانداران مناطق «کرسک» و «ورونژ» در جنوب غرب روسیه هم‌مرز با اوکراین هم گزارش حملات پهپادی را در اراضی خود داده و گفتند این حملات زخمی یا خساراتی نداشته است.

روسیه به ندرت اطلاعاتی در مورد تاثیر کامل حملات اوکراین بر قلمرو و زیرساخت‌های خود افشا می‌کند.

مقامات کی‌یف مدعی‌اند هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی، انرژی و حمل و نقل روسیه، تلاش‌های جنگی مسکو را تضعیف می‌کند.

 

دیگر خبرها

  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • عملیات ارتش روسیه در مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی
  • کشته شدن ۲ سرباز رژیم صهیونیستی در حمله خودی
  • حمله ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «کورسک» روسیه
  • حمله ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «کورسک» روسیه/ ۲ نفر کشته شدند
  • ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی نظامی روبروست
  • روسیه: ۹۱۵ نیروی ارتش اوکراین کشته شدند
  • ۸۰۵ نظامی اوکراینی در یک روز کشته شدند